Helikopter vliegles om je PPL(H) te halen

De eerste stap om piloot te worden is het halen van het privé vliegbewijs. De officiele term is Private Pilot Licence, ofwel PPL. Hiermee mag je zelfstandig vliegen voor privé doeleinden.

je PPL brevet halen

Het programma voor het halen van een PPL bestaat uit:
• een praktijkopleiding van minimaal 45 uur vliegen
• zeven theoretische vakken
• English Language Proficiency examen (LPE)
• Radiotelefonie (RT)

 

De praktijkopleiding vindt plaats vanaf vliegveld Lelystad in onze Robinson 44, een 4-zits toestel als voorbereiding op het vliegen met familie en vrienden na het behalen van  je PPL(H).

De opleiding kan worden afgerond in zes maanden, afhankelijk van de voortgang in het theoretische deel.

 

De theorie kan in zelfstudie worden gevolgd met begeleiding van Rotor & Wings.

De theorie bestaat onder andere uit vakken als Meteorologie, Luchtvaartwetten, en Menselijke prestaties. De examens zijn in het Nederlands.

 

Omdat je over de radio voornamelijk in het Engels moet communiceren, word er met het LPE getest of je je voldoende kunt uitdrukken in deze taal.

 

In de opleiding Radiotelefonie leer je 'taal' van de radiocommunicatie. Dat gaat ook in het Engels. Naast een aantal standaard procedures en uitdrukkingen ken je dan ook het alfabet van Alpha tot Zulu.

 

Voor PPL heb je een medische keuring klasse 2 nodig.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer opmerkingen te maken over de opleiding, de kosten en de wijze van instructie bij Rotor & Wings, maar dat doen we niet op de website. Maak daarvoor een vrijblijvende telefonische afspraak om met ons van gedachten te wisselen over de opleiding, kosten, frequentie, duur en al je vragen verder te aan ons te stellen.