Type rating helikopter

Op je helikopterbrevet krijg je een type rating, je mag dan op één specifiek type vliegen. WIl een keer iets anders, dan volg je een typerating training.

 

Wat moet je doen voor een rating

Helikopters zijn wat complexer dan vliegtuigen. Dus krijg je alleen voor het type waarop je gelest en examen gedaan hebt, een type rating. Voor elk ander type dat je wilt vliegen, moet je een paar uur aanvullende training en een examen doen. Zo leer je dit type goed kennen en mag je de type rating op je brevet bijschrijven.

Type rating Robinson 44

Voor het behalen van deze typerating heb je een PPL(H) nodig. Je krijgt 5 uur theorie over de Flight Manual van de Robinson 44 en in ieder geval 5 uur vlieglessen op de helikopter. Het is bij ons ook mogelijk om extra te oefenen op onze simulator van de Robinson 44. Na de cursus volgt een skill test, als je daarvoor slaagt heb je je nieuwe typerating.

Type rating Bölkow 105

Een typerating halen op de Bölkow vraagt meer vliegervaring en theoretische kennis. Je vliegt dan ook in een tweemotorige turbinehelikopter! De theorie beslaat 5 dagen groundschool op onze school in Lelystad. Dan weet je ook alles over het Flight Manual en het Systems Manual van de Bo-105. Daarna volg je minimaal 8 uur praktijkles. Heb je de Bo-105 voldoende in de vingers dan ga je op voor de skilltest. En wacht je een mooie nieuwe vlieguitdaging met deze prachtige helikopter.