PPL brevet halen?
PPL brevet halen?
Neem contact op

Helikopter vliegles voor jouw PPL

De eerste stap om piloot te worden is het halen van het privé vliegbewijs. De officiële term is Private Pilot Licence, oftewel PPL. Met een PPL mag je zelfstandig helikopter vliegen voor privé doeleinden. 

PPL helikopter brevet halen

Het programma voor het halen van een Private Pilot Licence, PPL, bestaat uit: 

  • Eeen praktijkopleiding van minimaal 45 uur vliegen 
  • Zeven theoretische vakken 
  • English Language Proficiency examen (LPE) 
  • Radiotelefonie (RT) 

 

De praktijkopleiding voor helikopter piloot vindt plaats vanaf vliegveld Lelystad in onze Robinson 44 . Dit is een 4-zits toestel als voorbereiding op het vliegen met familie en vrienden na het behalen van je PPL(H). Deze helikopter piloot opleiding kan worden afgerond in zes maanden, afhankelijk van de voortgang in het theoretische deel. De theorie kan in zelfstudie worden gevolgd met begeleiding van Rotor & Wings. 

 

PPL opleidingsvereisten 

De theorie voor jouw PPL bestaat onder andere uit vakken als Meteorologie, Luchtvaartwetten, en Menselijke prestaties. De examens zijn in het Nederlands. Omdat je over de radio voornamelijk in het Engels moet communiceren, word er met het LPE getest of je je voldoende kunt uitdrukken in deze taal. In de opleiding Radiotelefonie leer je de 'taal' van de radiocommunicatie. Dat gaat ook in het Engels. Naast een aantal standaard procedures en uitdrukkingen ken je dan ook het alfabet van Alpha tot Zulu. 

 

Voor de Private Pilot Licence heb je een medische keuring klasse 2 nodig. Natuurlijk is er nog veel meer informatie over deze helikopter piloot opleiding, de kosten en de wijze van instructie bij Rotor & Wings. Maak daarvoor een vrijblijvende telefonische afspraak om met ons van gedachten te wisselen over de opleiding tot helikopter piloot, de kosten, frequentie, de duur van de PPL studie en al je vragen verder te aan ons te stellen. We informeren je graag zo uitvoerig mogelijk.