Proefles vliegen?
Proefles vliegen?
Neem contact op

Type rating training helikopter

Op je helikopterbrevet krijg je een type rating, je mag dan op één specifiek type helikopter vliegen. Wil een keer iets anders, dan volg je een type rating training. Als je deze type rating training hebt gevolgd kun je in meerdere types helikopter vliegen. 

 

Wat moet je doen voor een type rating training?

Helikopters zijn wat complexer dan vliegtuigen. Dus krijg je alleen voor het helikopter type waarop je gelest en examen gedaan hebt, een type rating. Voor elk ander type helikopter dat je wilt vliegen, moet je een paar uur aanvullende type rating training en een examen doen. Zo leer je dit type helikopter goed kennen en mag je het type rating op je brevet bijschrijven. 

 

Type rating training Robinson 44 

Voor het behalen van deze type rating training heb je een PPL(H) nodig. Je krijgt 5 uur theorie over de Flight Manual van de Robinson 44 en in ieder geval 5 uur vlieglessen op de helikopter. Het is bij ons ook mogelijk om extra te oefenen op onze simulator van de Robinson 44 helikopter. Na de cursus volgt een skill test, als je daarvoor slaagt heb je je nieuwe type rating voor dit type helikopter. 

 

Type rating training Bölkow 105 

Een type rating training halen op de Bölkow helikopter vraagt meer vliegervaring en theoretische kennis in deze helikopter. Je vliegt dan namelijk in een tweemotorige turbinehelikopter! De theorie beslaat 5 dagen groundschool op onze school in Lelystad. Dan weet je ook alles over het Flight Manual en het Systems Manual van de Bo-105. Daarna volg je minimaal 8 uur praktijkles. Heb je de Bo-105 voldoende in de vingers dan ga je op voor de skilltest. En wacht je een mooie nieuwe vlieguitdaging met deze prachtige helikopter.