Header
Benieuwd naar een proefles?
Proefles aanvragen

Modulaire opleiding

Rotor & Wings geeft modulaire opleidingen. Dit betekent dat je alle onderdelen apart kunt volgen, van PPL tot ATPL.

Elk onderdeel is een afgerond geheel, en als het beter uitkomt om even te stoppen met je opleiding na het behalen van een deel, kun je dat gewoon doen.

Hoe ziet een modulaire opleiding er uit?

Flexibiliteit

Bijvoorbeeld: na de PPL cursus doe je examen, en krijg je een brevet. Dan mag je met vrienden en kennissen gaan vliegen, terwijl je verder studeert voor je CPL of je IR. Financieel gezien is het voordeel van deze modulaire aanpak dat je geen geld vooruit hoeft te betalen. Je betaalt naarmate je vliegt.

 

Maatwerk

Je kunt kiezen uit zo'n 25 verschillende cursussen voor vliegtuig en voor helikopter. Starten kun je op elk gewenst moment, je hoeft niet te wachten tot er een klas vol is. De planning van de lessen is maatwerk.

 

Bij alle opleidingen volgt Rotor & Wings een door EASA goedgekeurde syllabus. Daarbinnen is ruimte voor flexibiliteit per leerling. Onze eigen instructeurs verzorgen zowel het praktijk- als het theorie onderwijs. Op die manier kun je ervan verzekerd zijn dat beide onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd.

 

Simulator

Hier staat ook onze helikoptersimulatoren gemaakt van een Robinson 44 en een Bolkow 105. Voor vliegtuigen maken we gebruik van een FNPT II simulator, die aangepast kan worden aan de klasse vliegtuigen waarmee je vliegt: SEP, MEP of Jet.

Je zult er versteld van staan hoe snel je vaardigheden toenemen na een paar uur instructie op deze sim.

 

Vliegveld Lelystad

Voor de praktijk is de school het startpunt. Van daaruit vliegen we naar alle vliegvelden in Nederland en het grensgebied in Duitsland en België. Wil je wat verder naar Engeland of Frankrijk, dan kan dat ingepast worden in je praktijk opleiding.