Header
Benieuwd naar een proefles?
Proefles aanvragen

Theoretische Opleiding

Bij alle brevetten komt theorie om de hoek kijken. Van een paar uur groundschool voor een typerating tot de stevige omvang van de vakken bij een ATPL-opleiding. Ook voor de theorie kan je bij ons terecht.

 

Bel voor meer informatie.

Theorie opleidingen van PPL tot ATPL

Bij elk brevet komt theorie om de hoek kijken. Vliegen is nog leuker als je weet waar je mee bezig bent. Daarom vinden wij het belangrijk dat je ook voor de theorie bij ons terecht kunt. Van PPL tot ATPL kunnen wij je begeleiden. De begeleiding is er op gericht om je zo goed mogelijk voorbereid naar de CBR examens te laten gaan, het halen van de examens is prioriteit nr 1. Daarnaast is het belangrijk dat je de stof ook goed begrijpt, zodat je later bij een sollicitatie als vlieger extra punten scoort.

 

De begeleiding kan klassikaal zijn maar ook individueel, of een mix van beide.

 

De theorie voor een brevet, waarbij je iets leert van alle facetten van het vliegen, zijn vaak klassikaal. Samen leren kan motiveren en vaak leer je ook nog van elkaar.

Vakken als meteorologie, luchtvaartwetten en navigatie maar ook human performance, principles of flight en mass and balance komen voorbij.

Voor je examen moet je een verplicht aantal uren les volgen, dit verschilt per vak en per brevet maar de opleidingen zijn hierop ingericht.

Door de actieve benadering van onze instructeurs, worden knelpunten duidelijk en problemen snel opgelost.

En dit alles kan dus gewoon op onze school in Lelystad. Een vast adres voor alles waar je brevet om vraagt.

 

De groundschool voor een helikopter typerating, waar je alle eigenschappen en elementen van de betreffende helikopter bestudeert, zal vaak individueel zijn.