Header
Proefles vliegen

Proefles vliegen

Wat dacht je ervan om zelf aan de knuppel te zitten, tijdens een proefles vliegen vanaf Lelystad Airport. Een spannend begin om samen de lucht in te gaan. Een spannend moment wanneer we ons klaarmaken voor een proefles vliegen op Lelystad Airport. Want met een proefles beleef je hoe het is om zelf de stuurknuppel in de hand te houden en het vliegtuig te besturen. Het vooruitzicht van zelf vliegen is opwindend.

Kennismaking met het stuursysteem tijdens de proefles vliegen

Voordat we de lucht in gaan, geeft de instructeur ons een korte uitleg over hoe het stuursysteem werkt. Deze uitleg vindt plaats in de gezellige kantine van de vliegschool van Rotor & Wings. Na de briefing gaan we gezamenlijk naar buiten, waar de instructeur ons helpt om in het vliegtuig te stappen. We worden zorgvuldig vastgegespt en voorzien van headsets. De motor start, we zien de meters uitslaan en er gaan verschillende lampjes aan. Gelukkig stellen we vast dat er een dubbele besturing aanwezig is, wat heel geruststellend is.

 

Taxiën naar de startbaan als start van de proefles vliegen

Met het vliegtuig gereed voor vertrek, begint het taxiën naar de startbaan. Hierbij neemt de instructeur de knuppel even over. De adrenaline begint te stromen terwijl we richting de startbaan rijden, klaar om de lucht in te gaan, voor de take-off.

 

Zelf de lucht in vliegen met een vliegtuig

Na de start neemt de instructeur ons mee om hoogte te winnen, maar al snel klinkt zijn geruststellende stem: "You have control." Vanaf dat moment ben jij de piloot. Het gevoel van vrijheid is overweldigend terwijl jij het vliegtuig bestuurt, bochten maakt, hoogtes bereik en weer daal. Voor een half uur ben jij heer en meester van de lucht. De belevenis van deze proefles vliegen is onbeschrijfelijk.

 

Terug op de grond

Na een adembenemende vlucht zet je de landing in, en de instructeur neemt de controle weer over om de landing veilig te voltooien. We landen zachtjes op de grond, en jij bent in de wolken, letterlijk en figuurlijk. Wat een geweldige ervaring! Je kunt niet wachten om opnieuw de lucht in te gaan, en dan zullen we van plaats wisselen. Deze proefles heeft onze liefde voor vliegen nog sterker gemaakt en we kijken uit naar meer avonturen in de toekomst.

 

Beleef dit ook tijdens een proefles in het vliegtuig, type TB9 of in de Robinson 44 helikopter.

 

Proefles vliegtuig

 

Proefles helikopter