Hoe ziet een opleiding er uit?

Rotor & Wings geeft modulaire opleidingen. Kenmerk van een modulaire opleiding is dat je alle onderdelen apart kunt volgen, van PPL tot ATPL. Elk onderdeel is een afgerond geheel, en als het beter uitkomt om even te stoppen met je opleiding na het behalen van een deel, kun je dat gewoon doen.

Bijvoorbeeld: na de PPL cursus doe je examen, en krijg je een brevet. Dan mag je met vrienden en kennissen gaan vliegen, terwijl je verder studeert voor je CPL of je IR. Financieel gezien is het voordeel van deze modulaire aanpak dat je geen geld vooruit hoeft te betalen. Je betaalt naarmate je vliegt.

 

Je kunt kiezen uit zo'n 25 verschillende cursussen voor vliegtuig en voor helikopter. Starten kun je op elk gewenst moment, je hoeft niet te wachten tot er een klas vol is. De planning van de lessen is maatwerk.

 

Bij alle opleidingen volgt Rotor & Wings een door haarzelf geschreven en door EASA goedgekeurde syllabus. Daarbinnen is ruimte voor flexibiliteit per leerling. 

 Alle theorie instructie wordt gegeven in onze school op vliegveld Lelystad.

Hier staat ook onze simulator gemaakt van een Robinson 44. Je zult er versteld van staan hoe snel je vaardigheden toenemen na een paar uur instructie op deze sim.

Voor de praktijk is de school het startpunt. Van daaruit vliegen we naar alle vliegvelden in Nederland en het grensgebied in Duitsland en België. Wil je wat verder naar Engeland of Frankrijk, dan kan dat ingepast worden in je praktijk opleiding.

Onze eigen instructeurs verzorgen zowel het praktijk- als het theorie onderwijs. Op die manier kun je ervan verzekerd zijn dat beide onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd.