Header
FI brevet halen?
Neem contact op

Flight Instructor

De passie voor vliegen doorgeven, kennis delen en ook nog eens relatief veel vliegen met een doel. Klinkt goed toch?

Flight Instructor

Je wilt het liefst elke dag wel vliegen. Je legt graag uit hoe het werkt en waarom het zo leuk is. Als instructeur kan je dit regelmatig doen. Om instructeur te mogen worden heb je met een CPL-A minstens 200 uur Total Time nodig, waarvan 150 uur als Pilot in Command. Dan nemen we een 'assessment of competence' af om vast te stellen wat het uitgangsniveau is. 

 

De cursus is er op gericht om al je vaardigheden te vergroten. Als instructeur ga je lesgeven en dus wordt er ongeveer 25 uur theorie besteed aan hoe je dat doet en waar je op moet letten. Tijdens de overige 100 uur theorie komen alle onderwerpen aan bod die je in een normale les ook gaat behandelen. Zo leer je waar je op moet letten als je uitleg geeft over de thrust die een propeller genereert, wat er gebeurt bij een stall, of hoe je in (maar vooral ook weer uit!) een spin komt. 

 

Praktijk Flight Instructor 

Bij het praktijkgedeelte neem je plaats aan de instructeurskant. Alle oefeningen uit de PPL(A)-syllabus ga je vliegen met een andere instructeur als 'demo' leerling. Je doet oefeningen voor terwijl je uitlegt wat je doet. De 'leerling' doet de oefening terwijl jij alle foutjes eruit probeert te halen en onverwachte acties opvangt. 

 

FI bij Rotor & Wings 

Bij Rotor & Wings, zitten er in de lessen zowel vliegtuig- als helikoptervliegers. Je 'demo' leerling kan dus zomaar iemand zijn die echt nog moet leren om het toestel te vliegen. In ongeveer 30 uur worden je vaardigheden op een niveau gebracht waardoor jij als instructeur straks niet snel buiten je comfortzone komt. Als instructeur vlieg je regelmatig, met veel verschillende mensen en onder veel verschillende omstandigheden. Terwijl je lesgeeft leer je zelf ook nog elke dag bij en zo verzamel je waardevolle ervaringen.