ME-IR opleiding met PBN, het paradepaardje van Rotor & Wings

Je opleiding tot piloot is pas klaar als je leert instrument vliegen.

Bij Rotor & Wings volg je de opleiding Multi Engine Instrument Rating (ME-IR) modulair. 

Een boeiende opleiding waarin je leert de juiste beslissingen te nemen in een hoger tempo dan je tot dan toe gewend bent.

Vliegen op het hoogste niveau. En dat merk je bij een sollicitatie.

 

 

 

Multi Engine - Instrument Rating, met PBN*

Als je aan deze opleiding begint, streef je waarschijnlijk naar een baan als beroepsvlieger. Alle luchtvaartmaatschappijen en offshore maatschappijen werken met het Multi Pilot ME-IR systeem. 

 

Het is een hele mond vol, maar een Instrument Rating heb je nodig om met behulp van je instrumenten in plaats van op zicht te mogen vliegen. Wil je letterlijk de wolken in, dan heb je dit dus nodig. Voor commercieel gebruik moet dit Multi Engine zijn.

 

Bij een sollicitatie word je samen met een voor jou onbekende vlieger in een simulator gezet en moet je multi crew (samenwerken in de cockpit) gaan werken. Als je dat niet gewend bent is dat een hele klus.

We proberen je daarop voor te bereiden door in de opleiding al een beetje multi crew te gaan werken.

 

De veeleisende ME-IR opleiding is eigenlijk een Single Pilot operatie. We brengen daar in het begin Multi Pilot aspecten in. In de loop van de opleiding komen er steeds meer taken bij de leerling te liggen, tot hij/zij uiteindelijk als Single Pilot het examen doet. Het examen met de hoogste workload dat mogelijk is.

 

Deze manier van werken is een goede voorbereiding voor de Multi Crew Course (MCC).

 

Wij gebruiken de DA-42 voor de ME-IR. Dit vliegtuig heeft een moderne glass cockpit en is PBN approved. Een mooie ergonomische cockpit met heldere presentatie van de instrumenten. Een zeer kostenefficiënt en vriendelijk vliegtuig om deze opleiding op te doen.

 

*PBN staat voor Performance Based Navigation. Voortaan maakt dit deel uit van de Instrument Rating. Heb je al een instrument rating dan kun je het PBN gedeelte er los bij halen. Wij mogen deze zgn. verschillencursus geven. Ga je nu beginnen aan de instrument rating dan zit het PBN er bij ons al bij in. In augustus 2020 vervallen de instrument ratings die geen PBN hebben. Kijk hier naar de mogelijkheden om je PBN-aantekening te krijgen!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.