Header
PPL brevet halen?
Neem contact op

PPL

De eerste stap om piloot te worden is het halen van het privé vliegbewijs. De officiële term is Private Pilot Licence, ofwel PPL. Hiermee mag je zelfstandig vliegen voor privé doeleinden. 

PPL brevet halen

Het programma voor de training van een brevet bestaat uit: 

 

  • Een praktijkopleiding van minimaal 45 uur vliegen waarvan minimaal 25 uur met een instructeur en diverse solo uren 
  • Zeven theoretische vakken 
  • English Language Proficiency examen (LPE) 
  • Radiotelefonie (RT) 

 

PPL theorie 

De praktijkopleiding kan worden afgerond in zes maanden, afhankelijk van de voortgang in het theoretische deel. De theorie kan in zelfstudie worden gevolgd met begeleiding van Rotor & Wings. 

De theorie bestaat onder andere uit vakken als Meteorologie, Luchtvaartwetten, en Menselijke prestaties. De examens zijn in het Nederlands. Omdat je over de radio voornamelijk in het Engels moet communiceren, wordt er met het LPE getest of je je voldoende kunt uitdrukken in deze taal. 

 

Wij werken samen met Richard Meinders van ATC-Comm voor de opleiding Radiotelefonie (RT). In de opleiding Radiotelefonie leer je 'taal' van de radiocommunicatie. Naast een aantal standaard procedures en uitdrukkingen ken je dan ook het alfabet van Alpha tot Zulu. 

 

PPL opleiding halen 

Natuurlijk zijn er nog veel meer opmerkingen te maken over de opleiding, de medische keuring, de kosten en de wijze van instructie bij Rotor & Wings, maar dat doen we niet op de website. Maak daarvoor een vrijblijvende telefonische afspraak om met ons van gedachten te wisselen over de opleiding, kosten, frequentie, duur en al je vragen verder te aan ons te stellen.