reizen met de King Air
Vliegbrevet halen?
Neem contact op

Jouw vliegbrevet haal je bij Rotor & Wings

Altijd al piloot willen worden en jouw vliegbrevet willen halen? Bij vliegschool Rotor & Wings is je opleiding in veilige en deskundige handen. Rotor & Wings is een Approved Training Organisation, gevestigd op vliegveld Lelystad. Wij werken digitaal, je kunt je lessen online voorbereiden en nog eens nakijken! Een fijne manier om je vliegbrevet te halen. 

Hoe word ik vliegtuigpiloot?

Is vliegen jouw droom? Bij Rotor & Wings kun je terecht voor alle soorten opleidingen: van privévliegen tot beroepspiloot. Alle vliegopleidingen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk om jouw vliegbrevet te kunnen halen. Voor een goed overzicht op je vliegopleiding werken we met Flightlogger. Hiermee kan je altijd en overal online de vordering van je vlieglessen bijhouden. Voor elk vliegbrevet moet je een medische keuring doorstaan. Doe dit op tijd zodat je zeker weet dat dit geen struikelblok vormt!

 

Oud-leerlingen vliegen onder andere bij Transavia, KLM, Ryanair en TUI. 

 

PPL Private Pilot License 

De eerste stap naar zelfstandig vliegen is het halen van je PPL , dit staat voor Private Pilot License. Na minstens 45 uur praktijk en het behalen van 7 theorievakken mag je als zelfstandig piloot de lucht in met je PPL. Een vliegbrevet voor het vliegen met van een Light Aircraft. Onderdeel van dit brevet is een cursus om op de juiste manier over de radio te kunnen communiceren en een korte test van je Engelse taalvaardigheid. De gemiddelde Nederlander heeft geen moeite om een voldoende te scoren op dit zogenaamde LPE-examen. 

 

CPL Commercial Pilot Licence

De eerste stap is gezet, je kan vliegen. Wil je als piloot werken in de kleine luchtvaart heb je een Commercial Pilot Licence nodig, oftewel CPL . Voordat je aan de CPL opleiding kunt beginnen moet je zelfstandig een aantal uren ervaring opdoen na het behalen van je PPL. Onze instructeurs zijn ook dan altijd beschikbaar voor informatie en advies. Bijvoorbeeld wanneer je op een specifiek vliegveld wilt landen of een route wilt vliegen onder supervisie van een instructeur. Na deze uren volgt de CPL opleiding met meer theorie, meer praktijktraining en een strengere medische keuring (klasse 1). 

 

ATPL Airline Transport Pilot Licence 

Weet je al zeker dat je echt kans wilt maken op een baan in de grote luchtvaart en de cockpit van een Boeing of Airbus jouw kantoor wilt noemen? Dan heb je een ATPL brevet met Instrument Rating nodig. De gewone praktijktraining voor dit Airline Transport Pilot Licence is nagenoeg hetzelfde als voor CPL. Extra erbij komt het Instrument vliegen en een stukje extra theorie. Ook voor het ATPL heb je uiteraard een medische keuring klasse 1 nodig. 

 

Korte opleidingen die je bij ons kunt volgen: 

 

Een training met jouw eigen machine is ook een optie. En wil je net even iets meer uit je vliegbrevet halen: Rotor & Wings geeft ook training voor gevorderden.   

 

Om de tafel voor het vliegtuigbrevet dat bij jou past 

Rotor & Wings staat voor maatwerk. Zo werken we met flexibele trainingstijden en kun je zeven dagen per week bij ons terecht. We gaan altijd eerst met je om tafel om te kijken wat het beste bij jou past om zo een goed advies te kunnen geven. Wil je beroepspiloot worden dan is een serie tests nodig, de grading. Deze geven een goede indicatie van je aanleg voor vliegen en van het niveau dat je in de opleiding kunt bereiken. Op basis van de grading en jouw eigen wensen stippelen we het opleidingstraject uit dat voor je het meest geschikt is om jouw vliegbrevet te halen.